Bivši Trumpov strateg Bannon: Smjena Comeya sa čela FBI-ja najveća greška u modernoj političkoj historiji

Bivši Trumpov strateg Bannon: Smjena Comeya sa čela FBI-ja najveća greška u modernoj političkoj historiji

WASHINGTON (AA) – Bivši glavni strateg američkog predsjednika Donalda Trumpa, Steve Bannon izjavio je kako je otpuštanje Jamesa Comeya sa pozicije direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) najveća greška u ”modernoj političkoj historiji“, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bannon je tokom intervjua za CBS izjavio kako se protivi otpuštanju Comeya sa čela FBI-ja kojeg je okarakterisao kao instituciju.

“Ne smatram da će se institucionalna logika FBI-ja, naročito kada je riječ o istrazi, promijeniti promjenom direktora”, rekao je Bannon koji je otpuštanje Comeya nazvao najvećom greškom u ”modernoj političkoj historiji“.

Bannon se osvrnuo i na istragu specijalnog istražitelja Roberta Mullera o navodnoj upletenosti Rusije u prošlogodišnje predsjedničke izbore u SAD-u.

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders je 18. augusta potvrdila navode da je Steve Bannon dobio otkaz.

Nakon što je Trump 10. maja smijenio direktora FBI-ja Comeya koji je vodio istragu o upletenosti Rusije u američke izbore, Ministarstvo pravde SAD-a na čelo istrage je za specijalnog istražitelja postavilo bivšeg direktora FBI-ja Roberta Muellera. Otkaz Comeyu je privukao pažnju javnosti na istragu o Rusiji.

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *