Brnabić: Srbija želi nastavak plodotvorne saradnje sa BiH

Brnabić: Srbija želi nastavak plodotvorne saradnje sa BiH

BLED – Premijerka Ana Brnabić sastala se danas na Bledu sa visokim predstvanikom međuanrodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentinom Inckom, kojem je poručila da Srbija želi da se nastavi plodotvorna saradnja sa BiH koju vidi kao jednu od značajnih ekonomskih partnera.

Brnabić je naglasila da je Srbija zadovoljna zbog dobre ekonomske saradnje i činjenice da spoljnotrgovinska razmjena konstantno raste.

Ona je dodala da saradnja može biti unaprijeđena povećanjem investicija, realizacijom infrastrukturnih projekata i zajedničkim nastupom na trećim tržištima, prije svega kada je riječ o namjenskoj i građevinskoj industriji, konstatujući da je to u obostranom interesu.

Brnabić i Incko razgovarali su i o situaciji u regionu, saglasivši se da je za razvoj Zapadnog Balkana važna politička stabilnost i učestali dijalog kojim će biti riješavana otvorena pitanja.

Premijerka je dodala i da očekuje dalje inteziviranje političkog dijaloga na svim nivoima sa BiH i da se nada nastavku uzajamne podrške na putu evropskih integracija dvije zemlje.

Inače, Brnabić će kasnije popodne govoriti na Panelu lidera.

Pored Incka, premijerka će se na marginama tokom dva dana sastati sa zvaničnikom Stejt dipartmenta Brajanom Hojt Lijem, ministarkom za evropske poslove Francuske Natalijom Luazoom, poslanicom Evropskog parlamenta Tanjom Fajon.

Brnabić je juče razgovara sa potpredsednikom slovenačke vlade Borisom Koprivnikarom.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *