Englez pod istragom FIFA zbog srednjeg prsta

Englez pod istragom FIFA zbog srednjeg prsta

FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv veznjaka engleske reprezentacije Delija Alija nakon što je pokazao neprimjerenu gestu na kvalifikacijskoj utakmici protiv Slovačke (2:1) u ponedjeljak.

FIFA disciplinski odbor će istražiti cijeli slučaj.

“Možemo potvrditi da je otvoren disciplinski postupak”, izjavio je portparol FIFA. Igrač Totenhema snimljen je kako u 77. minutu susreta na Vembliju pokazuje srednji prst francuskom sudiji Klemenu Tarpinu nakon što ovaj nije dosudio prekršaj kojeg je na Alliju napravio slovački reprezentativac Martin Škrtel.

Engleski selektor Garet Sautgejt je izjavio da mu je 21-godišnji fudbaler rekao da je gestu namijenio svom bivšem saigraču u Totenhemu Kjeleu Vokeru koji je ovo ljeto prešao u Mančester siti.

“Kjeleu i Deli su se zafrkavali i Deli mu je pokazao srednji prst. Ne znam u kojem dijelu terena se to dogodilo. Njih dvojica imaju čudan način komunikacije, ali to su mi rekli”, rekao je Sautgejt.

Ali, čiju je igru protiv Slovačke pohvalio selektor, objasnio je na Twitteru šta je napravio.

“Samo da razjasnim, gest koju sam pokazao sinoć je šala između mene i dobrog prijatelja Kjelea Vokera! Izvinjenje ako sam nekoga uvrijedio”, napisao je Ali.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *