Haradinaj primio delegaciju američke Korporacije milenijumskih izazova

Haradinaj primio delegaciju američke Korporacije milenijumskih izazova

PRIŠTINA (AA) – Premijer Kosova Ramush Haradinaj primio je danas delegaciju Korporacije milenijumskih izazova, predvođenu rukovodiocem ekipe za Kosovo Sarah Olmstead i nacionalnim koordinatorom Petritom Selimijem, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon sastanka, premijer je na konferenciji za novinare, ocenio kao dobru vest nedavno potpisivanje sporazuma vrednog 49 miliona dolara, koji će uticati na štednju energije, energetsku efikasnost, kao i na poboljšanje života mladih na Kosovu.

“Uveren sam da ćemo uz ovakve vesti potvrditi da naši mladi mogu da žive na Kosovu, a ne da traže nadu u drugim zemljama“, rekao je Haradinaj.

Rukovodilac ekipe Milenijumskih izazova na Kosovu Sarah Olmstead izrazila je zadovoljstvo što će fond izdvojen za Kosovo pomoći u stvaranju bolje budućnosti.

“U ime Milenijumskih izazova i Vlade Amerike, želim da izrazim entuzijazam što radimo na Kosovu. Ovo je naš prvi program u ovom regionu nakon dugo vremena, i jedva čekamo da počnemo da radimo i da izgradimo bolju budućnost koju je naglasio premijer Haradinaj. Nadamo se da ćemo izgraditi poverenje u Vladu i pomoći u stvaranju boljeg sveta“, rekla je Olmstead.

Nacionalni koordinator Kancelarije izazova milenijuma u Kancelariji premijera Petrit Selimi rekao je da će do kraja ove godine biti uspostavljena jedna fondacija, koja će izdvojiti brojna sredstva u oblasti energetske efikasnosti i vladavine prava. Selimi je takođe rekao da će Kosovo u naredne tri godine uložiti iznos od 49 miliona dolara, što predstavlja najveći američki grant od perioda nakon rata, u vrlo važnim oblastima za kosovsku ekonomiju.

Predsednik Kosova Hashim Thaci prošle nedelje je u Vašingtonu potpisao u ime Republike Kosovo sporazum sa američkom agencijom o programu Milenijumskih izazova (MCC), vredan 49 miliona dolara. MCC-ev program “Threshold” usredsređen je na kritična polja za budućnost Kosova i ubrzaće investicije na polju energetske efikasnosti i podržaće napore na promovisanju efektivnog i odgovornog upravljanja.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *