Haradinaj: Red i zakon je u interesu svih građana Kosova

Haradinaj: Red i zakon je u interesu svih građana Kosova

PRIŠTINA (AA) – Red i zakon je neophodan i u interesu je svih građana, izjavio je premijer Kosova Ramush Haradinaj tokom današnje posete Generalnom direktorijatu Policije Kosova, javlja Anadolu Agency (AA).

Haradinaj se u društvu ministra unutrašnjih poslova Flamura Sefaja sastao sa generalnim direktorom Policije Kosova Shpendom Maxhunijem i njegovim saradnicima. Na sastanku je diskutovano o zaduženjima pripadnika policije u obezbeđivanju građana i njihove imovine.

“Red i zakon je neophodan i u interesu je svih nas, svih građana Kosova bilo gde da žive na celom Kosovu i bilo koje da su nacionalne pripadnosti, a takođe je i pokazatelj sposobnosti Kosova za učlanjenje u međunarodne mehanizme, Evropske unije i sve druge mehanizme”, kazao je Haradinaj nakon sastanka, ali nije komentarisao svoju odluku od prošle nedelje da Kosovo povuče kandidaturu za članstvo u Interpolu, nakon procene da Priština nema dovoljno glasova da bi bila primljena u članstvo te bezbednosne organizacje.

Haradinaj je naglasio da je sa generalnim direktorom Policije Kosova i ministrom unutrašnjih poslova diskutovao i o urgentnim pitanjima, kao što su droga među maletnicima i krađa imovine.

“Mogućnost da različiti trgovci plasiraju drogu maloletnoj deci ne može se tolerisati i nećemo to tolerisati”, poručio je Haradinaj i dodao da postoji saglasnost da se više ne dozvoli nikome da deci po školama nudi drogu i da dovodi u opasnost njihove živote.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *