Holivud za propalu filmsku sezonu krivi “Rotten Tomatoes”

Holivud za propalu filmsku sezonu krivi “Rotten Tomatoes”

Kada je riječ o holivudskim filmovima, ovogodišnja ljetnja sezona pokazala se kao totalni promašaj. Holivud, međutim, za to ne krivi Netfliks, Amazon ili sopstvena ostvarenja, već popularan sajt za recenziju filmova Rotten Tomatoes.

Ovogodišnja zarada od 3.8 milijardi dolara u ljetnjem periodu za 15 odsto je niža u odnosu na isti peirod pethodne godine, a statistički podaci pokazali su da je riječ o najgoroj sezoni u posljednjih 20 godina, prenosi Njuzer.

Ipak, pojedini izvršni direktori upiru prstom u sajt Rotten Tomatoes, tvrdeći da loš rezultat na “skali svježine” sajta odvraća publiku od gledanja filmova.

“Uništavaju nam biznis”, kaže režiser Herkulesa Bret Ratner.

Broj jedinstvenih posjetilaca sajta u posljednjih godinu dana porastao je za 32 odsto, a holivudski studiji pokušavaju da pronađu način da se izbore sa ovim fenomenom.

Nedavno istraživanje pokazalo je da bi se sedam od 10 ljudi premišljalo u vezi sa time da li će pogledati film ukoliko je na sajtu ostvario manji rezultat od 25 odsto.

Ipak, jedan studio možda ima rješenje. Soni je zabranio kritičarima da objavljuju recenzije u vezi sa “Emoji Movie” prije premijere ovo animiranog filma.

Film je tako u prvoj nedjelji prikazivanja zaradio 24.5 miliona, uprkos negativnim kritikama u medijima i ocjeni od samo 8 odsto na skali svježine na sajtu Rotten Tomatoes.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *