Hrvatska: Kandidat za gradonačelnika Prizrena Totaj želi učiti od Zagreba

Hrvatska: Kandidat za gradonačelnika Prizrena Totaj želi učiti od Zagreba

ZAGREB (AA) –  Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima sastao se sa kandidatom za gradonačelnika Prizrena Shakirom Totajom koji je istaknuo kako je došao da bi neke stvari naučio od Zagreba, ta iskustva primijenio u svojoj kampanji, a kasnije i u svom radu, ukoliko bude izabran na predstojećim lokalnim izborima u Prizrenu, javlja Anadolu Agency (AA).

Shakir Totaj, kandidat za gradonačelnika Prizrena na predstojećim lokalnim izborima koji će se održati 22. oktobra ove godine nakon sastanka je poručio:

„Nismo došli sa namjerom da nam se pomogne, nego sa namjerom da naučimo nešto i da u našoj kampanji iznesemo neke nove opcije za razvoj grada Prizrena.“

Sa gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem i njegovim suradnicima izaslanstvo iz Prizrena, u kojem je bio i zastupnik u Parlamentu Kosova Nezir Cocaj, razgovaralo je mogućnosti jačanja suradnje između dva grada.

„Budući da imamo mnoge emocionalne i prijateljske veze sa gradom Zagrebom i Hrvatskom, mi se nadamo da bismo mnogo toga mogli naučiti od Zagreba, prije svega kako se vodi grad“, kazao je Totaj.

Između ostalog, razgovarali su o unapređenju poslovne klime, sporta i kulture.

Totaj kao predsjednik košarkaškog kluba, potpredsjednik Košarkaškog saveza Kosova i zaljubljenik u sport smatra da je „hrvatski sport možda jedan od najboljih na svijetu“.

„Konkretno od Zagreba možemo naučiti kako jedan gradonačelnik može izdržati toliko godina i toliko mandata, da bude uspješan i pobjeđuje na izborima. To znači da tu postoji određen kvalitet kojega drugi možda i nemaju ili će ga teško doseći“, izjavio je Totaj.

Vesna Šimić, pročelnica sektora za međugradsku i međunarodnu suradnju Ureda gradonačelnika, istaknula je kako je Zagreb već razvio suradnju sa gradom Prištinom, a kao prvi mogući vid razvoja suradnje sa Prizrenom istaknula je kulturu.

Jučer je Totaja sa izaslanstvom primio predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić sa kojim je, uz mogućnost unapređenja rada skupštine Prizrena, razgovarao o položaju kosovske nacionalne manjine u Zagrebu te njihovoj ulozi u jačanju odnosa dviju država.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *