Hrvatska: Mladim sportašima dodijeljene Nagrade „Dražen Petrović“

Hrvatska: Mladim sportašima dodijeljene Nagrade „Dražen Petrović“

ZAGREB (AA) –  Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Odbor za nagradu u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović održali su svečanu dodjelu nagrade “Dražen Petrović” 2017. za izvanredne sportske rezultate mladih i darovitih hrvatskih sportaša, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema odluci Odbora za nagradu pod vodstvom srebrnog olimpijca Damira Martina, ujedno i dopredsjednika HOO-a, dodijeljeno je ukupno sedam, što pojedinačnih, što skupnih nagrada.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša čestitao je svim mladim sportašima na zasluženim nagradama te istaknuo važnost ove nagrade koja nosi ime ponajvećeg hrvatskog sportaša svih vremena.

Najuspješnijima u pojedinačnoj konkurenciji proglašeni su džudašica Helena Vuković i Miran Maričić u disciplini streljaštva.

Džudašica Helena Vuković je u kolovozu 2017. u Santiago de Chileu osvojila naslov svjetske kadetske prvakinje u kategoriji preko 70 kilograma, dok je strijelac Miran Maričić u lipnju u Suhlu u Njemačkoj osvojio zlato na Svjetskom juniorskom prvenstvu u disciplini zračna puška 10m.

Najuspješnija ženska ekipa je kuglačka reprezentacija U18 u peteročlanom sastavu koje su svjetske prvakinje od svibnja 2017., a najuspješnija muška ekipa je vaterpolska reprezentacija U18 koja je na Svjetskom prvenstvu u Podgorici osvojila zlato.

Nagrada Dražen Petrović za najbolji par, štafetu ili posadu dodijeljena je ženskom juniorskom veslačkom četvercu koje su svjetske i europske juniorske prvakinje.

Najvećim nadama hrvatskog sporta proglašeni su karatistica Lea Vukoja, europska kadetska prvakinja u kategoriji do 54 kilograma i Paško Božić, brončani sa Europskog kadetskog taekwondo prvenstva do 65 kilograma.

Na dodjeli nagrada je nazočio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, državna tajnica za sport Janica Kostelić, pokretačica Muzeja Dražen Petrović Biserka Petrović kao i brojni aktivni i bivši sportaši te sportski djelatnici.

Nagrada Dražen Petrović dodjeljuje se u spomen na ponajvećeg hrvatskog košarkaša koji je nesretno preminuo u prometnoj nesreći 1993. godine.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *