‘Kritično’ u Britaniji, na ulicama vojska i policija

‘Kritično’ u Britaniji, na ulicama vojska i policija

LONDON – Britanske vlasti danas nastavljaju potragu za osumnjičenima za napad na voz u podzemnoj željeznici u Londonu, u kojem je povrijeđeno 29 osoba, dok je na stotine vojnika raspoređeno širom zemlje.

Vlasti su povećale nivo opasnosti od terorizma na “kritičan” kasno sinoć, nakon što je bomba djelimično eksplodirala tokom jutarnje gužve u saobraćaju, što znači da vladine operativne snage vjeruju da bi mogao da uslijedi još jedan napad, navodi danas AP.

Vojnici će se danas pridružiti policajcima na javnim mjestima kako bi spriječili eventualne napade poslije jučerašnje eksplozije u londonskom metrou.

Napad se dogodio juče ujutro u vozu na londonskoj metro stanici “Parsons grin”, a policija ga je proglasila terorističkim aktom. Za sada niko nije uhapšen.

Ekstremistička organizacija Islamska džava preuzela je odgovornost za taj napad, a saopštenje o preuzimanju odgovornosti objavila je novinska agencija Islamske države Amak, prenio je Rojters.

Britanska služba bezbjednosti identifikovala je juče osumnjičenog za umješanost u napad na voz u Londonu uz pomoć snimaka sa sigurnosnih kamera, javio je Skaj Njuz, citirajući snage bezbjednosti.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *