Krivokapić i Bečić sa ambasadorima EU u Crnoj Gori: Vanredni izbori, pa povratak u parlament

Krivokapić i Bečić sa ambasadorima EU u Crnoj Gori: Vanredni izbori, pa povratak u parlament

PODGORICA (AA) –  Lider Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić razgovarali su danas u Delegaciji EU u Crnoj Gori sa ambasadorima zemalja članica, povodom rješavanja političke krize u Crnoj Gori. Nakon sastanka, Krivokapić i Bečić su kazali da njihove partije neće prekidati bojkot parlamenta, kao i da očekuju dijalog oko vanrednih parlamentarnih izbora, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je Krivokapić kazao nakon sastanka, DPS je zaoštrio podjele i jasno je da Parlament ne vrši funkciju u ovom sastavu.

„Novi dijalog između DPS-a i opozicije mora dati rezultat, bojkot je poželjan, ali nije ostvarivo sredstvo u Crnoj Gori. Ako nijesu spremni za nove izbore, neka budu spremni za ono što slijedi“, kazao je Krivokapić, uz ocjenu da DPS mora što prije da prihvati dijalog sa opozicijom.

Istakao je da očekuje da će u tome pomoći međunarodne institucije. Upitan, šta ako se neke druge opozicione partije vrate u Parlament, Krivokapić je rekao da će SDP tražiti dijalog, a ostali „neka rade što hoće“, kazao je on i dodao da očekuje da dijalog počne tokom jeseni.

Lider demokrata Aleksa Bečić poručio je nakon sastanka da je ukazao da se Crna Gora nalazi u dramatičnoj ekonomskoj situaciji, moralnoj i svakoj drugoj krizi.

„DPS prevarama želi da izađe iz krize. Opozicija mora da bude istrajna i da poštuje dogovore jer DPS to ne radi. Bojkot nije srećno rješenje u demokratskim zemljama, ali mi nijesmo demokratska zemlja. Bojkot je iznuđen”, rekao je Bečić.

Kako je dodao, Crna Gora se nalazi na raskrsnici.

“Naš cilj je ulazak u Evropsku uniju, i opozicija koja je progresivna kao mi može da vodi proces, ali ne i DPS. Stara garda ne može da izvrši promjene koje EU zahtijeva, samo nove snage. Demokrate su izložene brutalnim i mostruoznim napadima, jer je DPS nervozan, ne mogu da nađu ništa loše kod nas. Ti ataci, pozivi na linč, je nešto što je pokušaj DPS i premijera Duška Markovića da prekinu terensku kampanju demokrata. O tome smo informisali međunarodnu zajednicu”, rekao je Bečić.

Poručio je da demokrate neće prekidati bojkot parlamenta, dok ne budu ispunjeni uslovi koje su ranije postavili.

Za sutra i naredne dane najavljeni su razgvori ostalih opozicionih partija sa ambasadorima EU.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *