Mektić: Neko će morati da odgovara za aferu “prisluškivanje”

Mektić: Neko će morati da odgovara za aferu “prisluškivanje”

SARAJEVO – Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je da je Tužilaštvo BiH današnjim saopštenjem potvrdilo da nije bilo prisluškivanja glavnog tužioca, niti tajnog praćenja, ali da će neko morati da odgovara za aferu kojom je nanesena šteta BiH, a najviše pravosudnom sistemu.

Mektić kaže da su Tužilaštvo BiH i vršilac dužnosti glavnog tužioca Gordana Tadić današnjim saopštenjem potvrdili “da su na neki način internom istragom došli do zaključka da nije bilo prisluškivanja glavnog tužioca i da nije bilo tajnog praćenja”.

“Umjesto da su prije toga sproveli istragu i zaključili da toga nije bilo, oni su prvo napravili aferu, zatresli cijelu zemlju i sada zaključili da toga nije bilo. Ne može se završiti na ovome i neko će morati odgovarati i položiti račune zato što je nanesena šteta zemlji, a najviše pravosudnom sistemu u BiH”, izjavio je Mektić novinarima u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, “naknadna pamet i naknadno posipanje pepelom ne može proći, jer mora neko odgovarati, pogotovo što su za tu priču zloupotrijebili bolesnu osobu koja je jednim dijelom u rukama kriminalnog miljea, a drugim dijelom u rukama Tužilaštva i pravosudnih institucija”.

“Ovo je još jedna bruka koju su iz Tužilaštva BiH sami priznali. Kako rade i postupaju sigurno će biti još takvih stvari gdje će se morati konkretno izjasniti o nekim stvarima i gdje će se ispostaviti da je riječ o čistim konstrukcijama i dezinformacijama”, tvrdi Mektić.

Tužilaštvo BiH saopštilo je danas da zajedno sa Sipom intenzivno radi na rasvjetljavanju svih okolnosti u vezi sa saznanjima o praćenju i prisluškivanju Tadićeve.

Agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ dostavila je Tužilaštvu BiH izvještaj u kojem se, između ostalog, navodi da internom kontrolom nije utvrđeno postupanje te agencije koje se odnosi na tajno praćenje i nadzor komunikacija vršioca dužnosti glavnog tužioca Gordane Tadić i potpredsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Ružice Jukić, saopšteno je iz Tužilaštva.

Povodom učestalih upita o ovim događajima, Tužilaštvo BiH saopštilo je da će, u saradnji sa Sipom, a po potrebi i sa ostalim policijskim agencijama, nastaviti da sprovodi potrebne istražne radnje radi rasvjetljavanja okolnosti i činjenica važnih za donošenje tužilačke odluke, o čemu će javnost biti informisana.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *