Nije utvrđeno postupanje u vezi s ‘tajnim prisluškivanjem Tadić i Jukić’

Nije utvrđeno postupanje u vezi s ‘tajnim prisluškivanjem Tadić i Jukić’

Postupajući po naredbi Tužiteljstva BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) dostavila je izvještaj o poduzetim radnjama u kojem se, između ostalog, navodi da internom kontrolom u okviru SIPA-e nije utvrđeno postupanje te agencije u vezi s događajem koji se odnosi na “tajno praćenje i nadzor komunikacija v. d. glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić i potpredsjednice VSTV-a BiH Ružice Jukić”.

Saopćeno je to danas iz Tužiteljstva BiH, a povodom nedavnih događaja vezanih za “praćenje i prisluškivanje Tadić i Jukić” koji su različito interpretirani u javnosti.

Iz Tužiteljstva BiH ističu da će ovo tužiteljstvo u suradnji sa SIPA-om, a po potrebi i ostalim policijskim agencijama nastaviti provođenje svih potrebnih istražnih radnji radi rasvjetljavanja okolonosti i činjenica važnih za donošenje tužiteljske odluke o čemu će javnost biti informirana.

Tužiteljstvo BiH i SIPA od svog osnutka, 2004. godine imaju dobru, izravnu i svakodnevnu suradnju i već 13 godina zajednički rade na borbi protiv svih oblika kriminala u okviru svojih zakonom utvrđenih nadležnosti, navodi se u saopćenju.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *