O garancijama za liječenje Mladića tek kada se izjasne sva ministarstva u Vladi Srbije

O garancijama za liječenje Mladića tek kada se izjasne sva ministarstva u Vladi Srbije

Pitanje davanja garancije za liječenje bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića u Srbiji naći će se na dnevnom redu sjednice Vlade tek kada budu prikupljena mišljenja svih ministarstava o tom pitanju, pišu “Večernje novosti”.

List navodi da Ministarstvo pravde Srbije još prikuplja mišljenja ostalih ministarstava te da Vlada Srbije neće na današnjoj sjednici raspravljati o tom pitanju.

Do kraja nedjelje, Mehanizmu za međunarodne krivične sudove u Hagu (nekadašnji Haški tribunal) biće upućen i zvaničan prijedlog da tim srpskih ljekara posjeti bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske i pregleda ga.

Generalov sin Darko Mladić potvrdio je da je u toku prevođenje njihovih licenci, biografije i potrebne dokumentacije, koje će pratiti zahtjev.

U Hag bi trebalo da idu kardiolog Velibor Ristić i neurolog Gorica Đokić.

Odbrana i porodica Ratka Mladića smatraju da je general Mladić neadekvatno liječen te su stoga zatražili garancije Vlade Srbije da on bude privremeno pušten u Beograd.

Mehanizam za međunarodne krivične sudove je već jednom odbio zahtjev za privremeno puštanje generala Mladića radi liječenja u Rusiji mada su garancije dali ruski predsjednik Vladimir Putin i Vlada u Kremlju.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *