Obilježena 24. godišnjica stradanja 33 hrvatska civila u Grabovici

Obilježena 24. godišnjica stradanja 33 hrvatska civila u Grabovici

Dvadeset i četvrta obljetnica zločina nad hrvatskim civilima u Grabovici, obilježena je danas polaganjem vijenaca kod spomen obilježja, nakon čega je upriličen križni put i sveta misa u mjesnoj kapelici koju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić.

Događaju je nazočio predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, Marinko Čavara predsjednik Federacije BiH kao i mnogobrojni predstavnici hrvatskih političkih stranaka u BiH, hrvatskih branitelja i braniteljskih udruga, te članovi obitelji ubijenih civila i mnogi drugi.

Marinko Čavara, predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine kazao je u izjavi za Fenu kako na žalost nakon toliko godina nakon rata i toliko zločina koji su počinjeni u proteklom ratu, još uvijek nisu svi odgovarali koji su počinili zločine.

– Ovo naše okupljanje je, uz odavanje počasti svim umrlim i poginulima, nedužnim žrtvama u proteklom ratu, na neki način i podsjećanje svih onih koji trebaju raditi svoj posao, procesuirati zločince koji su napravili zločine u proteklom ratu – kazao je Čavara.

Dodao je kako svi žudimo za pravdom, pogotovo u državi u kojoj je pravda itekako potrebna.

– Na žalost, pravda je spora, ali ja vjerujem da je ipak dostižna i da će svi oni koji su počinili zločine, odgovarati i pred zemaljskim sudovima, a i pred onim drugima za koje zna se da će biti konačni – dodao je Čavara.

Podsjećamo, 8. na 9. rujna 1993. godine pripadnici Armije RBiH ubili su 33 civila, među kojima je najmlađa Mladenka Zadro imala samo 4 godine, a najstariji Marko Marić 87 godina.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *