Pet savjeta uz koje ćete iskoristiti najbolje od jeseni

Pet savjeta uz koje ćete iskoristiti najbolje od jeseni

Vrijeme je da vaš dom zaogrnete u jesensko ruho i transformišete ga u dom o kojem maštate uz samo par zanimljivih detalja.

1. Vunena pletena deka

Pletene vunene deke odlično izgledaju kao dekorativan komad. Osim što su vizualno atraktivne, imaju mekanu teksturu jer se izrađuju od fine vune te se s njima možete ušuškati i ugrijati tokom nadolazećih prohladnih večeri.

Upečatljivi detalj u prostoru može funkcionisati i kao ukras. Možete ju samo ležerno prebaciti preko kauča ili fotelje u dnevnom boravku. Pletena deka od vune u posljednje je vrijeme neizostavan dio interijera jer se uklapa u svaki prostor.

2. Baršunasti jastuci

Baršun je materijal koji je nekada bio rezervisan samo za kraljeve i plemiće. Otmjen i sofisticiran materijal upečatljivi je detalj koji će oduševiti sve ljubitelje luksuznih interijera.

Baršun tradicionalno krasi namještaje poput kauča ili fotelju, ali ako se ne usudite na tako odvažan korak, odaberite ukrasne jastučiće koje možete samo nanizati na kauč. Meki materijal unijeti će toplinu u vaš dom i donijeti dašak glamura.

3. Jesenjsko cvijeće i plodovi

Vaš dom mjesto je gdje možete jesen iskorisiti za malo promjene. Jesenjskim aranžmanima možete uljepšati blagavaonicu, balkon ili pak omiljeni kutak u domu. Nekoliko bundeva možete postaviti na prozoru ili pak u staklenu posudu postavite nekoliko žireva, kestena i oraha u kombinaciji s bršljanom ili suncokretom za efektan aranžman.

Uz malo zlatne, narančaste ili druge tonove koji krase jesenjske plodove, vaš dom će izgledati efektno.

4. Drveni detalji

Za stvaranje toplog i ugodnog osjećaja unesite prirodne materijale u vaš dom. Dodajte jedan ili više komada drvenog namještaja kao što su stolić ili stolica ili ukrasa.

5. Podne prostirke

Za potpuni ugođaj odaberite tepihe i sagove sa motivima i kombinacijama boja koje će vjerno oslikati jesen. Zlatna, žuta ili narančasta prostirka zanimljiv su izbor kojim možete osvježiti prostor i unijeti jesen u vaš prostor.

(NN/zadovoljna.hr)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *