Red Bull Cliff Diving spektakl danas na Starom mostu: Najbolji svjetski skakači u Mostaru

Red Bull Cliff Diving spektakl danas na Starom mostu: Najbolji svjetski skakači u Mostaru

SARAJEVO (AA) – Sve je spremno za veliki sportski spektakl na Starom mostu u Mostaru gdje će danas biti održano takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2017., prenosi Anadolu Agency (AA).

Jučer su održani kvalifikacijski skokovi sa Starog mosta gdje su vratolomnim akrobacijama najboljih svjetskih skakača i skakačica sa skakaonica od 27 i 21 metar visine u ledenu Neretvu određeni finalisti za današnji događaj.

Stari most će danas u 13 sati po treći put biti pozornica takmičenja elitnih svjetskih skakača, koji će se svojim nevjerovatnim akrobatskim skokovima boriti za pobjedu pred vatrenom publikom u Mostaru.
Prve dvije serije takmičarskih skokova održane su u petak, a najbolji su bili Adriana Jimenez i Kris Kolanus. Oni će u veliko subotnje finale ući s vodećih pozicija.

„Zapravo nisam ni znala, tek nakon izvjesnog vremena neko mi je javio da vodim. Osjećaj je dobar, ali nije još gotovo”, izjavila je Meksikanka Jimenez koja je izrazila nadu da će i danas biti kao i juče.

„Znam da mogu izvesti dobre skokove za visoke ocjene. Tako da mislim da ću ciljati na pobjedničko postolje“, kazao je optimistični Poljak Kolanus.

„Divno je vidjeti da Kris vodi nakon dvije runde. Naša kćerkica Roksana i ja smo veoma ponosne, navijale smo za njega,“ radosna je bila Kolanusova supruga, njemačka skakačica Anna Bader, koja također nastupa u Mostaru.

Aktuelna prvakinja, Australka Rhiannan Iffland, nažalost propustit će takmičenje, zbog povrede koljena zadobivene prilikom pripremnog skoka na zagrijavanju.

U Mostaru se nalazi i novi sportski direktor prvenstva Greg Louganis, legenda američkog sporta, vlasnik brojnih zlatnih olimpijskih medalja i vjerovatno najveći skakač svih vremena.

„Bilo ko može pobijediti. Uz svega četiri skoka vrlo je malo prostora za greške, tako da moraju biti dobri“, kaže Louganis.

Očekuju se da rijeke gledalaca ispune prostor ispod i oko mosta, te sva druga mjesta odakle mogu gledati skokove.

Samo iz Sarajeva, prema Mostaru su krenule tri vozne kompozicije s putnicima koji žele gledati takmičenje. Ulaz na takmičenje je besplatan, a Stari most će za vrijeme njegovog održavanja biti zatvoren od 12 do 15.30 sati.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *