Skupština Kosova obeležila Međunarodni dan demokratije

Skupština Kosova obeležila Međunarodni dan demokratije

PRIŠTINA (AA) – Povodom Međunarodnog dana demokratije Skupština Kosova danas je otvorila vrata za posetioce. Građani, studenti i učenici mogu obići zgradu Skupštine i upoznati se sa njenim radom, a otvoren je i Sajam organizacija civilnog društva, javlja Anadolu Agency (AA).

Službeno otvorenim Međunarodni dan demokratije označio je Zenun Pajaziti, poslanik Skupštine Kosova i predstavnik Foruma za skupštinsku transparentnost, koji je po želeo dobrodošlicu svim gostima. On je bio u društvu svoje kćerke.

Dok je Ismet Krasniqi, stalni sekretar Skupštine Kosova, na otvaranju istakao da je globalni moto ovogodišnjeg Dana demokratije “Demokratija i sprečavanje konflikta”, te da i Skupština Kosova na tu temu organizuje forum na kome će učestvovati poslanici, međunarodni predstavnici i civino društvo.

“Skupština je organizovala mnogo aktivnosti koje će preneti punu poruku koliko je važna naša institucija za jačanje demokratskih institucija, za promovisanje mira i stabilnosti, integrisanog i sveobuhvatnog pristupa s poštovanjem ljudskih prava i vladavine prava i uključenja u globalne planove”, kazao je Krasniqi.

Jedna od učesnica Sajma organizacija civilnog društva, koji je otvoren u dvorištu Skupštine Kosova, je i nevladina organizacije Demokratski Institut za razvoj (D4D), koja svojim radovima pokušava da pomogne razvoju demokratije.

Allen Meta iz te organizacije kaže nikada ne možemo biti zadovoljni razvojem demokratije, ali da se mora raditi na tome.

“Mi se nadamo da će i povećanjem broja žena kako u političkim partijama, tako i u Skupštini Koosva, demokratija razvijati još više”, kaže Meta.

Među brojnim aktivnostima koje se danas organizuju u Skupštini Kosova su i kviz o demokratiji, radionica o demokratiji i izložba slika.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *