Stigla je nova GoPro Fusion akcijska kamera

Stigla je nova GoPro Fusion akcijska kamera

GoPro Fusion kamera za snimanje video zapisa u 360 stepeni 5.2 K rezoluciji dostupna je za prednarudžbe

Nakon mjeseci testiranja među “izabranima i odabranima” GoPro je poslao obavijest kako je njihova nova kamera – GoPro Fusion dostupna za prednarudžbe.

Radi se o prvoj kameri za snimanje video zapisa u 360 stepeni sa potpisom GoPro kompanije, a iz same firme s ponosom ističu kako je ovo “najsvestranija GoPro kamera u istoriji”. Najvažnija je, naravno, karakteristika mogućnost snimanja video zapisa u VR (360 stupnjeva) i to u 5.2 K rezoluciji, zahvaljujući dvostrukim lećama kojima je opremljena ova nova akcijska kamera.

Naravno, GoPro Fusion je vodootporna (do 5 metara dubine, prema deklaraciji), dolazi s glasovnim kontrolama, kompatibilna je s postojećim GoPro aplikacijama za upravljanje kamerama… Iz GoPro kompanije dodatno napominju kako Fusion ima nevjerojatno napredan sustav stabilizacije u samoj kameri što će svim korisnicima omogućiti snimanje i reprodukciju stabilnih video zapisa. Naravno, očekivano je da GoPro, koji se inače nalazi u problemima, u novu kameru polaže ogromne nade, jer ovo je proizvod koji bi ih trebao povući dalje u razvoju i poziciji na tržištu.

Nema apsolutno nikakve sumnje kako je GoPro Fusion odlična kamera, ali ono što bi mnogima moglo predstavljati problem je cijena. Jer, u prednarudžbi GoPro Fusion možete kupiti po cijeni od 700 Evra, što je otprilike 5250 kuna što je sve, samo ne zanemariv iznos. Kako je tržište kamera svih vrsta, pa tako i akcijskih ili VR u posljednje vrijeme prepuno jeftinijih proizvoda, kvaliteta koju GoPro svakako ima samo je jedan od parametara kod odabira kamere..

(NN/zimo.hr)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *