Turska: Terorista ubijen 50 metara od zgrade policije

Turska: Terorista ubijen 50 metara od zgrade policije

MERSIN (AA) – Turske snage sigurnosti jutros su neutralizirale dejstvo jednog teroriste i spriječile ga u nakani izvođenja samoubilačkog bombaškog napada na policijsku stanicu u distriktu Yenisehir u južnoj provinciji Mersin, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz Ureda guvernera Mersina navedeno je kako je na 50 metara od policijske stanice primijećena osoba sa sumnjivim ponašanjem.

Navodi se kako su snage sigurnosti upozorile sumnjivu osobu da se zaustavi, što je ovaj odbio i nastavio se kretati prema stanici policije.

“Nastavio se kretati, a nakon što je pokušao uzeti kabl koji je visio od ramena prema dole, na njega je otvorena vatra i ubijen je. Trenutno se radi na identifikaciji teroriste”, piše u saopćenju.

Državni tužilac u Mersinu Mustafa Ercan za AA je ranije kazao da je policija rano jutros neutralizirala živu bombu, čovjeka sa eksplozivom na sebi.

“Trenutno mislimo da je riječ o teroristi ISIS-a, ali uskoro ćemo javnost izvijestiti o detaljima. Naša policija je uspješnom operacijom spriječila veliki teroristički napad. Terorist je imao prsluk sa eksplozivom spremnim za napad“, kazao je Ercan.

U toku je istraga o slučaju, a turska policija je poduzela jake mjere sigurnosti u toj regiji.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *