Uz učešće 3.000 trkača počeo 11. Sarajevo Coca-cola polumaraton

SARAJEVO (AA) – Ispred BBI centra jutros je uz učešće gotovo 3.000 trkača iz 30 zemalja počeo 11. Sarajevo Coca-Cola maraton, javlja Anadolu Agency (AA).

Učesnici polumaratona trčat će dionicom BBI Centar– Alipašina ulica– Stadion Koševo i Jezero– Marijin Dvor- Vilsonovo Šetalište– Obala Kulina bana– Aleja ambasadora (Bentbaša)– Sebilj– Vječna Vatra– BBI Centar.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, koji je označio start trke, izjavio je kako ovo nije prvi put da Grad Sarajevo podržava ovaj projekat te da je ovo samo nastavak saradnje.

”Mi ćemo za vrijeme trajanja polumaratona ostvariti preko 1.000 noćenja što je jako važna stvar u promociji turizma”, rekao je Skaka.

Dodao je kako ovaj projekat rangira Sarajevo sa evropskim i svjetskim gradovima.

”Iz godine u godinu imamo sve veći broj učesnika. To je jako važna stvar”, kazao je Skaka koji je dodao kako grad privlači sve veći broj sportista.

Direktor Udruženja Marathon Sarajevo Erol Mujanović izjavio je kako je 3.000 učesnika danas uz organizaciju nekoliko trka. Istovremeno počele su i trke G-Drive štafetni polumarton, Novo Nordisk Fun Run, a dječija trka Zmajzi Kids’ Run počela je pola sata ranije, a mališani su dobili medalje i nagrade.
Uz posebnu podršku američke vlade organizirana je i trka ”Run with me” za osobe sa invaliditetom.

”Sretni smo jer imamo veliki broj gostiju širom svijeta, iz preko 30 zemalja. Odlično je jer šaljemo jednu dobru poruku u svijet”, rekao je Mujanović koji je ukazao i na turistički značaj ove trke.

Mujanović je kazao kako je prve godine učestvovalo oko 70 ljudi, a da je danas taj broj značajno veći.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *