Zagreb: Novinari organizirali prosvjed protiv cenzure na Hrvatskoj radio-televiziji

Zagreb: Novinari organizirali prosvjed protiv cenzure na Hrvatskoj radio-televiziji

ZAGREB (AA) –  Hrvatsko novinarsko društvo (HND) okupilo je stotinjak novinara i drugih medijskih djelatnika na prosvjedu na Trgu svetog Marka protiv ukidanja emisije Hrvatska uživo, javlja Anadolu Agency (AA).

Emisija Hrvatska uživo emitirana je radnim danima u popodnevnom terminu na prvom programu Hrvatske radio-televizije (HRT). Bavila se brojnim temama koje muče hrvatske građane, tako da je njeno ukidanje od strane novinara doživljeno kao cenzura.

Predsjednik HND-a Saša Leković istaknuo je kako je upravo ukidanje emisije Hrvatska uživo jedan od događaja kojim je Hrvatska radio-televizija pokazala da se pretvara u potpunu suprotnost javne televizije.

“Sva upozorenja HND-a koja smo slali HRT-u i političarima, koji su zapravo za to odgovorni, nisu nikada nailazila na odjek”, kazao je Leković.

Upozorio je kako su ignorirana i upozorenja poslana u više navrata od strane Međunarodne federacije novinara o stanju na HTV-u i medijima u Hrvatskoj uopće.

“Političari se ponašaju potpuno neodgovorno i svi koji dođu na vlast HTV smatraju svojim ratnim plijenom”, kazao je Leković.

Istaknuo je kako je emisija Hrvatska uživo kroz 14 godina emitiranja pružila utočište onim građanima i temama koji su prognani iz drugih emisija HTV-a i sa komercijalnih televizija koje se ne bave takvim temama.

Uz vuvuzele i zviždaljke, okupljeni novinari su skandirali “HTV srami se!”, a nosili su transparente poput “Bože čuvaj Hrvatsku uživo”, Hrvatska uživo ili HTV namrtvo”, “HUŽ je spas za građanski glas”, “Tko HUŽ gasi, građane ne kuži” itd.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *