Zamjenik turskog premijera, Cavusoglu, u posjeti Sarajevu

Zamjenik turskog premijera, Cavusoglu, u posjeti Sarajevu

SARAJEVO (AA) – Zamjenik premijera Republike Turske, Hakan Cavusoglu, koji danas boravi u posjeti glavnom gradu Bosne i Hercegovine, posjetio je Šehidsko mezarje Kovači i mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića, gdje je položio cvijeće, javlja Anadolu Agency (AA).

U pratnji Cavusoglua bili su i ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc i član Upravnog odbora Fondacije za streličarstvo Republike Turske i sin turskog predsjednika Bilal Erdogan. Prilikom posjete pomolili su se i položili cvijeće na mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića.

Cavusoglu je nakon obilaska mezarja, posjetio i mevlevijsku tekiju u Sarajevu, koja je obnovljena zahvaljujući Turskoj agenciji za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), te općina Stari grad iz Sarajeva i Selcuklu iz Konye.

Nakon posjete tekiji, Cavusoglu je u pratnji delegacije prešao u Turski kulturni centar Yunus Emre, gdje ga je o radu ovog centra informisao direktor Mehmet Akif Yaman.

Planirano je da Cauvusoglu i Erdogan tokom dana posjete i Gazi Husrev-begovu džamiju, te otvore izložbu turskog streličarstva, koja će danas biti otvorena u Zemaljskom muzeju u Sarajevu, u saradnji Fondacije za streličarstvo Republike Turske i Zemaljskog muzeja.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *