Željezničari nastavili štrajk glađu: Odavde nas mogu iznijeti samo na nosilima

Željezničari nastavili štrajk glađu: Odavde nas mogu iznijeti samo na nosilima

BANJALUKA – Odavde nas mogu iznijeti samo na nosilima ili da nam isplate dugovanja i da odustanemo od štrajka glađu, poručili su radnici Željeznica Republike Srpske koji već peti dan štrajkuju glađu u Banjaluci.

Oni su, okupljeni na Željezničkoj stanici, dali rok resornim ministarstvima, upravi ili bilo kome od nadležnih da do 12 časova dođu i porazgovaraju o njihovoj situaciji ili će preuzeti radikalnije mjere.

Ukoliko se ne odazovu do 12, radnici će uputiti prema zgradi Vlade, gdje će, osim uslova koje su već postavili, tražiti ostavku generalnog direktora Željeznica, Dragana Savanovića.

Podsjetimo, Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS, izjavio je ranije da ne zna sve detalje o radnicima “Željeznica RS” koji štrajkuju glađu, ali da se u obrazloženju resornog ministarstva i Uprave preduzeća navodi da se plata redovno isplaćuje.

Štrajk željezničara komentarisao je i Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, koji je u ponedjeljak kazao da je štrajk potpuno neopravdan i da je riječ o politički izmanipulisanoj grupi.

(Ljiljana Radić)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *